lauantai 8. huhtikuuta 2017

PÄÄSIÄISKAKKU – SUKLAAJUUSTOKAKKU




Lähestyvän pääsiäisen kunniaksi leivoin suklaajuustokakun. Tähän herkkuun sain upotettua viimeisetkin jääkaapissa pyörivät joulun konvehtirasioiden epämieluisat yksilöt. Koristelun päädyin tekemään kahdesti, sillä ensimmäinen meni pilalle (tomusokeripitsit sulivat kostean kakun päälle). Toinen koristelukierros jäi pysyväksi: kaakaojauhetta keskelle ja reunoille kermapursotukset, joiden päälle suklaamunia.


Suklaajuustokakku

POHJA
1 rs Semper Suklaakeksejä
40 g voita

TÄYTE
200 g suklaata
250 g mascarponea
4 dl vispi- tai kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta
4 liivatelehteä
2 rkl vettä tai kahvia

KORISTELU
kaakaojauhetta
kermavaahtoa
suklaamunia


Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Aseta tarjoiluastialle irtopohjavuoan reunaosa ja tasoita keksimuru pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, jäähdytä. Laita yleiskoneeseen mascarpone, kerma ja sokerit, vaahdota vaahdoksi. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa vaniljakreemijauhe siivilän läpi. Sekoita mascarpone-kermaseokseen jäähtynyt suklaasula.

Liota liivatelehtia kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Kuumenna vesi tai kahvi kiehuvaksi ja liota siihen turvonneet liivatelehdet. Kaada liivateliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

Koristelu 1. Poista irtopohjavuoan reunus ja aseta pitsireunainen kakkupaperi kakun päälle. Siivilöi pitsiosien päälle kaakaojauhetta (tomusokeria voi kokeilla, mutta se kyllä sulaa). Poista kakkupaperi varovasti ja asettele kasa suklaamunia keskelle.
Koristelu 2. Siivilöi kakun keskelle kaakaojauhetta. Pursota kermavaahdosta kiehkuroita kakun reunaan tasaisin välein ja laita kunkin kiehkuran päälle suklaamuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti