perjantai 22. heinäkuuta 2016

HYYDYTETTY SUKLAAKAKKU


Tämä pehmeän lohkeava suklaakakku valmistetaan samoin kuin liivatteella hyydytettävät juustokakut – mutta ilman tuorejuustoa. Juuston korvaa vaniljakastike ja jotta täyte ei jää turhan juoksevaksi, siihen lisätään vaniljakreemijauhetta. Tämä herkkukakku säilyy jääkaapissa hyvänä pari kolme päivää. Mikäli sitä jää niin pitkäksi aikaa!


Hyydytetty suklaakakku

POHJA
180 g suklaakeksejä
75 g voita

TÄYTE
200 g Fazer Sininen -suklaata
100 g talous-/leivontasuklaata
5 dl vispikermaa
500 g Valio Vanilla -vaniljakastiketta
2-3 rkl vaniljakreemijauhetta
(tomusokeria)
7 liivatelehteä
2-3 rkl vettä tai kahvia

KORISTELU
esim. suklaarouhetta ja vadelmia


Rasvaa irtopohjavuoan reunus ja jauhota se tomusokerilla. Aseta reunus suoraan tarjoiluastialle ilman pohjaa.
Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä. Painele muruseos kakun pohjaksi. Laita tarjoiluastia hetkeksi jääkaappiin, jotta pohja kovettuu eikä reunus enää liiku.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja anna jäähtyä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaniljakastike. Siivilöi vatkautuvan seoksen joukkoon vaniljakreemijauhe. Sekoita jäähtynyt suklaa sula täytevaahtoon.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Kaada liemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen suklaa-täytevaahtoon. Maista ja mausta tarvittaessa tomusokerilla.

Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Kopauttele astiaa, jotta enimmät ilmakuplat poistuvat. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.

Irrota kakkuvuoasta, tasoita halutessasi reunat palettiveitsellä ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti